a tanácsadóválasztás 10 pontja

Milyen szempontok alapján válasszunk tanácsadót? Milyen kérdéseket érdemes előre megfogalmaznunk magunkban?


 

A megbízható és hozzáértő tanácsadó kiválasztása nagy körültekintést igényel, hiszen nem csak a jelenlegi vagyontárgyaival és életével kapcsolatos döntések meghozatalában segít, hanem jövőjét is befolyásolja. Hogyan válassza ki a legjobb szakértőt? Olvasson tovább…

 

1. Úgy érzed, nincs szükségd tanácsadóra? Gondold át! 

 
 
Honlapunkkal igyekszünk gyors és áttekinthető megoldást nyújtani a biztosításkötés előtti informálódáshoz. Nem egyszer azonban olyan bonyolult élethelyzettel, összetett problémákkal találkozunk, melyek elemző megoldást, a biztosításkötéssel kapcsolatos döntéshozatal során pedig azonnali visszacsatolást igényelnek. A tanácsadóval történő személyes találkozás alkalmával kollégánk a helyzetet felmérve segít mérlegelni a különböző biztosítási megoldások között, legyen szó otthonod biztosításáról, vagy befektetéseidről.
 
Használd online térképes keresőnket, és kérd helyismerettel rendelkező, lakóhelyéhez közeli  tanácsadónk segítségét! 
 
 

2. Menjünk biztosra mindenben!

 
 
Számos tanácsadó kínálhat segítséget pénzügyi és befektetési kérdéseidet illetően. A legoptimálisabb megoldás megmutatatásához azonban komoly szakmai tudás szükséges. Válasszon tapasztalt kollégát! Ha kétségeid vannak a szakértő személyét illetően, kérdel a tanácsadó arcképes igazolványát, és ellenőrizregisztrációs adatait a Magyar Nemzeti Bank adatbázisában.
 
 
 

3. Akkor bízz meg a tanácsadóban, ha meggyőződtél róla: a bizalomnak van alapja!

 
 
Érdemes előzetesen megkérdezni ismerőseid, családtagjaid véleményét, hogy saját tapasztalatuk alapján kit ajánlanak. Továbbá érdeklődj arról, hogy milyen élethelyzetekben volt szükségük biztosításra, hogy felkészülhess a tanácsadóval való személyes találkozóra, és megfogalmazhasd kérdéseid, akár konkrét példákon keresztül is. 
 
Előfordulhat az is, hogy egy eddig ismeretlen tanácsadó keres meg, holott ugyanannál a biztosítónál már korábban kapcsolatban álltál valakivel. Nyugodtan kérdezz rá a dologra, és kérd el igazolványát. Előfordulhat, hogy a korábban megismert tanácsadó már nem dolgozik a biztosítónál és egy új kolléga próbálja felvenni veled a kapcsolatot. 
 
Innovatív és modern szemléletű biztosítóként külön figyelmet fordítunk tanácsadói hálózatunk folyamatos bővítésére és könnyen elképzelhető, hogy új biztosítási megoldásainkat egy még nem ismert kollégánk fogja a figyelmedbe ajánlani. 
 
 
 

4. Nem találod a közös hangot tanácsadóddal?

 
 
Fontos, hogy megtaláld a tanácsadóval a közös hangot, mert akár több évtizedes együttműködés kezdete is lehet a találkozás. Mondd el őszintén a véleményedet, hogy oldott, támogató légkörben hozhassátok meg életed kulcsfontosságú döntéseit.  
 
Ha szeretnél másik tanácsadót kérni, hívd bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat!
 
 
 
 

5. Merj kérdezni!

 
 
Nem egy olyan élethelyzet létezik, mely a biztosításkötéssel kapcsolatban is számos kérdést vet fel – de hát ezért van a tanácsadó, kérdezd bátran! Ha nem értesz valamit, ha konkrét témakör érdekel, vagy nem látod át, hogy az adott szolgáltatással kapcsolatban mik a teendőid, kérdezz! A tanácsadó feladata és kötelessége, hogy a lehető legrészletesebben válaszoljon, és minden fontos információt átadjon.
 
Kérdéseid megfogalmazásában, összegyűjtésében jó kiinduló alap lehet honlapunk, ahol a felső menüsorból kiválaszthatod a téged érdeklő érdeklő biztosítási területeket. Az egyes biztosítási megoldások weboldalain lévő információk sokat segíthetnek, és új szempontokat is megvilágíthatnak.
 
 
 
 

6. Soha ne dönts kizárólag szóbeli információk alapján!

 
 
Mielőtt bármit is aláírnál, tájékozódj a honlapunkon is elérhető elektronikus dokumentumokból, és kérd tanácsadóját, hogy mutassa meg a téged érdeklő részeket az írásos feltételekben, illetve azokat a dokumentumokat, amelyek átvételéről nyilatkozol. Ne sajnáld az időt ezek alapos átolvasására, és ne mulaszd el a dokumentumok érvényességét is ellenőrizni!
 
Honlapunkon az aktuális feltételeket az egyes biztosítási termékekhez tartozó weboldalakon, a Letölthető dokumentumok részen találod.
 
 
 

7. Hagyj magadnak elég időt a megalapozott döntés meghozatalára!

 
 
A biztosításokkal, megtakarításokkal kapcsolatos döntés komoly felelősség, amely hosszú évekig, sőt akár évtizedekig is hatással lehet az életére. Semmiképp se hagyd, hogy bárki sürgessen a döntésben. Mindig megfontoltan, kellően átgondolton köss szerződést.
 
 
 

8. Akkor írj alá szerződést, nyilatkozatot, ha pontosan érti minden pontját!

 
 
A szerződés aláírásával egy komoly elköteleződést vállalsz, ami jelentősen befolyásolhatja az életedben bekövetkező változások kezelését. Ezért mindig olvasd át alaposan a biztosítási tájékoztatók minden pontját. Ha kételyeid vannak, vagy nem egyértelműek bizonyos információk bátran tájékozódj a tanácsadódon keresztül vagy a weboldalon. 
 
 
 

9. Ha kérdésed van, bátran keresheted ügyfélszolgálatunkat is!

 
 
Tanácsadónk azért van, hogy minden kérdésedre a lehető legrészletesebb választ adja, és segítse a legideálisabb döntés meghozásában. Ha további információt szeretnél, és nem éred el tanácsadóját,  fordulj telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, készséggel segítünk.


10. Ha elégedett vagy tanácsadóddal, ajánld másoknak is!

 
 
Hozzád hasonlóan mások számára is megnyugvás, ha nem egy teljesen idegen szakemberrel találkoznak, hanem olyasvalakivel, akit egy megbízható ismerős ajánlott. Oszd meg barátaiddal és családtagjaiddal is pozitív biztosítási tapasztalataidat, tanácsadód elérhetőségét!