Trendfigyelő szolgáltatás

A Trendfigyelő szolgáltatás keretén belül társaságunk a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható magas kockázatú eszközalapok árfolyammozgását figyeli minden értékelési napon.

                                                                                                                                      trendfigyelő szolgáltatás előnye

Segítséget nyújt az átmeneti nagyobb árfolyamcsökkenések kivédéséhez.
 

TRENDFIGYELŐ SZOLGÁLTATÁS ELEMZÉSI MÓDSZERE


A szolgáltatáson belül alkalmazott elemzési módszer az adott eszközalap árfolyamának korábbi alakulásából igyekszik az eszközalap jövőbeni teljesítményére következtetni. Az elemzés alapján megállapított negatív trendforduló negatív trendet, azaz árfolyamcsökkenést jelezhet előre; a pozitív trendforduló pedig pozitív trendre, azaz árfolyam-emelkedésre utalhat.

A trendfordulók megállapítása két mozgóátlag, egy rövid (100 napos) és egy hosszú (200 napos) mozgóátlagár egymáshoz viszonyításával történik.
  • Negatív trendforduló akkor következik be, ha a 100 napos mozgóátlag görbéje felülről lefelé halad át a 200 napos mozgóátlag görbéjén. 
  • Pozitív trendforduló esetén a 100 napos mozgóátlag görbéje alulról halad át a 200 napos mozgóátlag görbéjén.Fontos kérdések


A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás szerződője igényelheti társaságunk internetes ügyfélszolgálatán, az MyGenerali szerződéskezelőn keresztül, mely elérhető a hét minden napján 0-24 óra között.

E-mailben – külön kérésre SMS-ben is – értesítést kap a szerződő, ha a szerződéséhez kapcsolódó eszközalapnál negatív vagy pozitív trendforduló következik be. Negatív trendfordulónál érdemes lehet a magas kockázatú eszközalapból egy alacsonyabb kockázatú eszközalapba átváltani, itt „kivárni” a magas kockázatú eszközalap pozitív trendfordulóját, és ekkor visszaváltani abba. Negatív trendforduló esetén kizárólag azon ügyfeleket tájékoztatjuk, akiknek van befektetési egysége az adott eszközalapban, pozitív trendfordulónál mindenkit, akinek a szerződéséhez választható az adott eszközalap. 

Letölthető dokumentumok

Trendfigyelő szolgáltatás szerződési feltételei - Hatályos: 2021.02.27-étől (Módosítva: 2021.08.02.)

Trendfigyelő szolgáltatás leírása - Hatályos: 2021.02.27-étől